• 0727-16 86 96
  • peter@megaskara.se

Niklas blir ny projektledare för MEGA

Skara 190504

Niklas Nilsson blir ny projektledare för handelsföreningen MEGA i Skara. Han tillträder tjänsten första augusti och ser fram emot uppgiften:
— Det ska bli väldig roligt och spännande att få arbeta med utvecklingen av Skara som handelsstad och då främst centrumhandeln, säger Niklas.

Niklas efterträder Peter Gustavsson som går vidare till en ny projektledartjänst på Vilanområdet. Niklas kommer närmast från en tjänst som reporter på P4 Skaraborg i Skövde, men har lång erfarenhet av handel, marknadsföring och kommunikation. Han har bland annat arbetat 19 år på Jula AB i Skara med kommunikation, PR och marknadskommunikation. Han har även arbetat i butik och med försäljning i olika former:
— Skara har en bra centrumhandel idag, men det finns givetvis utmaningar. Fokus i mitt arbete kommer ligga på att skapa nya etableringar i centrum. Detta är ett långsiktigt arbete där vi måste arbeta proaktivt och fokuserat för att hitta rätt, säger Niklas.

Niklas kommer också fortsätta att arbeta med och utveckla de evenemang och aktiviteter som funnits i många år i Skara:
— Jag kommer givetvis arbeta vidare med de populära evenemang som MEGA anordnar i Skara. Det är bland annat matmarknaderna på Hötorget, Sommarkvällarna på Djäknescen och inte minst med skyltsöndagen och tomteparaden i december, berättar Niklas.

Samarbete viktigt för Skaras utveckling
För att skapa framgång krävs samarbete och tydliga mål:
— Jag ser det som mycket viktigt att vi alla arbetar tillsammans för att stärka Skara som handelsstad och jag ser fram emot att få samarbeta med de aktörer som finns i MEGA. Jag hoppas också kunna skapa en bra dialog med Skaraborna som givetvis är en viktig del i att utveckla centrumhandeln, säger Niklas.

Anna Sundbom är näringslivschef på Skara kommun och ordförande i MEGA:
— Det känns bra att Niklas börjar som projektledare för MEGA. Han har lång erfarenhet av marknadsföring och handel och vi tror att Niklas kan tillföra nya tankar och idéer när det gäller utvecklingen av vår stadskärna och samarbetet med våra externa handelsområden.

Nuvarande projektledare Peter Gustavsson håller med och ser fram emot ett samarbete med Niklas även i sin nya roll på Vilan. Niklas Nilsson tillträder tjänsten som projektledare 1: a augusti.