• 0727-16 86 96
  • peter@megaskara.se

Projekt som berör vår stad

Samhällsplanering

Just nu pågår mycket som kommer att ge avtryck i Skara framöver. Byggnationen av den nya Viktoriaskolan är påbörjad och förändringen av det centralt belägna området går in i en ny fas. En ny hall har uppförts på  Vilanområdet. Stationsplatsen kommer att  få ett rejält ansiktslyft. Skaraborgsgatans västra del  har omgestaltats.  Läs mer om kommunens planarbete!

Kulturstaden Skara

Aktiviteten Galleri Skara startade 2012 och har genomförts varje år sedan dess. Konstnärer och handlare samverkar för att göra stadens skyltfönster till ett stort galleri. Varje år trycks en katalog över de butiker som är med, med information om konstnären och en karta, så att besökaren kan göra sin egen konstrunda mellan butikerna.

Under hösten anordnas många återkommande evenemang i Skara, t ex Konstnatten och Skara Filmfestival samt framträdanden av de framgångsrika estetiska utbildningarna på Skara Skolscen och vid Katedralskolan (Music & Production och estetprogrammet).

Mat från Skaraborg

Mat från Skaraborg är ett initiativ för att slå vakt om den närproducerade maten. Nu finns varor i butik med den samlande logon Mat från Skaraborg. Med tydligare uppmärkning av varorna ökar chansen att vi hittar den i våra butiker! Och finns den till rimliga priser kommer vi att köpa mer. På så sätt skapar vi fler arbetstillfällen i trakten. Maten slipper färdas så långt på vägarna. Råvarorna blir mindre reströtta. På köpet får vi en mer levande landsbygd. Och vi skaraborgare mer närodlad mat i magen.

Trygg och Snygg stad

Under 2009 -2011 genomförde MEGA ett projekt med medel från BRÅ, Leader, fastighetsägare och privata intressenter. En noll-vision för centrum togs fram: ingen vandalism, inget snatteri, inget klotter, inget våld. I projektet ingick information i skolorna, stadsvandringar, insamling av information, utbildning m m. Läs slutrapporterna till Leader och BRÅ (Brottsförebyggande rådet)! [download id=”37″] och [download id=”38″]

Fler projekt

Läs om fler pågående projekt på kommunens hemsida.